New Year's Eve

Nyårsafton. Snart ett nytt år. 2013 har varit en riktig berg- och dalbana för mig med djupa dalar och höga toppar. 2013 har varit mitt absolut bästa träningsår och jag är så himla nöjd och stolt över mig och mina prestationer, över min resa som jag har gjort och vart jag har hamnat. Nu blickar jag fram på 2014 och jag är mer än taggad inför alla utmaningar som väntar. 
 
Jag hoppas att ni har satt upp några riktigt härliga nyårslöften och mål inför 2014. Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Peace out
 
 

Quote Of The Day


Indoor Walking & BodyCombat

Dagens träningstema var cardio och "sista-passet-på-ett-tag-med-den-instruktören". 
 
Körde först IW med världens grymmaste Marlen. Hon kommer inte att vara inlagd på schemat mer för Indoor Walking, men hon kommer dock att hoppa in då och då. Passet idag var bland det tuffaste IW-passet som jag någonsin har varit på. Det var nästan lika tufft som Vasalopps-IndoorWalkingen där jag körde IW 4h i sträck. Om det berodde på Marlens upplägg eller att det var 2,5 månader sedan jag senast körde IW vet jag inte. Jag vet dock att hon verkligen lyckades köra slut på mig idag och att hon hade gjort det även om jag hade kört IW i förgår.
 
Innan vi ens hann köra klart IW:n var det direkt på BodyCombat. Jag och några andra gick 5 min tidigare från IW:n så att vi skulle hinna. Idag höll Teresa BC:n och det var hennes sista pass 2 månader. Under dem två kommande månaderna kommer hon att vara iväg på en skön semester. Som avslut hade Teresa satt ihop en riktigt härlig mix och hon bjöd även på en mini surprise som var att vi fick en sneak peek på den nya BC-releasen. Hon körde muay thai-låten med oss och jag tycker att den är helt okej. Det var en jäkla massa kickar och lite descending elbows. Hade önskat mer descending elbows då de är favoriter hos mig!
 
Nu är jag riktigt slut i hela kroppen. Jag tackar så mycket för två riktigt grymma pass Marlen, Teresa och resten av det grymma Filbornagänget - ni är så otroligt bra! Hade det inte varit för er hade jag gått hem efter uppvämningslåten på IW. Trots att jag var totalt slutkörd efter att Marlen hade fått ta hand om mig lyckades jag ändå plocka fram lite till under BC:n tack vare er galna energi som smittade av sig.
 
Imorgon blir det rest day för mig och jag skulle tippa på att det även blir det i övermorgon. Tror inte att jag kommer att vara så speciellt pigg på att träna dagen efter nyårsafton haha. 
 

Quote Of The Day


Spinning & BodyBalance

Har varit en jäkligt bra dag idag! Startade dagen med spinning. Jag är inget direkt fan av spinning, men idag var det Antons första pass som han höll i helt själv, så jag kände att jag inte kunde missa det. Han var superduktig och han bjöd på ett rejält svettigt pass. Är stolt över honom!
 
Spinningen var faktiskt inte så tråkig som jag kom ihåg den - förmodligen Antons förtjänst att det var roligare idag. Dock gjorde det riktigt ont att sitta på sadeln, men jag antar att man vänjer sig vid det. Det var hur som helst gött att ha kört cardio, vilket jag måste börja köra oftare.
 
 
Nu i eftermiddags höll jag i BodyBalance och jag fick finbesök av Marlen och Roni. Det var sååå kul att de kom på passet! Haha, såklart fick de mig att börja fnissa där framme under passet. Kan man göra annat än att tycka om  dem så sjukt mycket?!  Även Lisa (min kollega) var med på passet vilket var riktigt roligt! Idag fick ju mina deltagare en sneak peek på 63:an och jag körde låt nr 1, 2, 3 och 6 från release 63. Det gick grymt bra och jag tyckte att det var skönt att få lite variation nu. 
 
Imorgon har jag ännu mer cardio inbokat - Indoor Walking och BodyCombat. Det var riktigt längesedan jag körde IW, så det ska bli grymt kul! Det är Marlen som har IW:n imorgon och hennes pass är alltid riktiga killerpass. Hon kommer utan tvekan att få mig att känna mig mer än levande haha.

Quote Of The Day


Lördagsmys - BodyPump, BodyCombat & BodyBalance

I'm back on track! I morse kickade jag igång lördagen på bästa tänkbara sätt - lördagsmys på Filborna Arena med världens bästa Marlen. Lördagsmys på FA består av först BodyPump och därefter BodyCombat.

 

BP:n var lika bra som alltid. Idag kändes det betydligt lättare än i förgår. Snart är jag på topp igen och kan lägga på vikt. Laddar upp inför den nya releasen som släpps snart!

 

BodyCombat. Saknade Combat. Hur längesen var det jag körde det? Måste vara månader sedan, tyvärr! Idag fick jag i alla fall äntligen köra det igen och oj, oj, oj vilket pass att komma tillbaka till! Dream Team number one fanns på plats och gjorde dagens pass till ett pass jag kommer att leva länge på. Energin var maxad och tillsammans fick vi taket att lyfta! Jag rös igenom hela passet och det var svårt att hålla leendet borta från "fighting-facet".

 

I morse fick jag alltså än en gång uppleva ren kärlek och fitness magic. Tack för två grymma pass ni som var med på FA i morse! 💪😘👊

 

Jag har även kört BodyBalance idag och övat in ny koreografi. Är mer än taggad inför releasesläpp! Imorgon ska mina deltagare få en sneak peek på den nya releasen. Jag kommer att bjuda på 4 låtar från 63:an - ska bli grymt kul!

 


Quote Of The Day


Quote Of The Day


BodyPump

Startade dagen på bästa tänkbara sätt - BodyPump kl. 09:15 på Filborna Arena med bästa Marlen och Roni. Precis som alltid levererade Marlen ett riktigt grymt killerpass, men idag kändes det dock ovanligt tungt... Jag har aldrig varit med om att det har varit så tungt för mig på ett BP-pass. Det var visserligen lite mindre än en månad sedan som jag senast körde BP eller någon styrka överhuvutaget, så det har nog en hel del med det att göra. Men men, hur som helst var det grymt kul att köra tillsammans med M & R. Nu känns det sådär lagom skönt i kroppen efter först 5 timmar BodyBalance igår och idag 1 timme BodyPump. Som Marlen säger: "Det är ren kärlek det".
 

Quote Of The Day

Morgonträning
Next up: BODYPUMP

Gästinlägg by Saga Olsson - 5h BodyBalance

Hej!! Roligt att få vara här. Vill bara förvarna er om att jag aldrig i hela mitt liv har skrivit ett blogginlägg, så detta känns ganska konstigt... Menmen, varför känna sig bekväm?
 
Idag njöt jag och Julia 5h på NW med massa BB-mys, helt underbart, fantastiskt, magiskt. Vet inte om det var koreografin, musiken eller Julia som gjorde allt så bra. Hon är en favorit den tjejen, min BBB-BodyBalanceBuddie och min tvilling. Precis som bloggen heter: 100%, så är vi nog 100% lika. Ibland blir vi faktist lite rädda.
 
I alla fall, mitt i alla stående hundar, kobror och krigare började mitt lilla hjärta undra vad jag höll på med. Hade jag placerat mina fötter på NW? Något stämde inte... Mina fötter hör ju hemma på ÄLSKADE Aktiverum, så lite konstigt kändes det allt. Jag, Saga, som är en skuttig dansare i botten hittade till slut hem till Akti. I början stissade jag runt på en sisådär 5-6 pass om dagen. I Februari hittade jag dock min favoritplats på scenen och började att instruera i  STEP. Så är ni sugna på att hoppa upp och ner på en bräda så är det bara att haffa mig! 
 
Folk som känner mig vet att jag inte är en så lugn person... Håret står åt alla håll, jag har mer energi än en duracellkanin och jag vet inte hur man går: jag brukar skutta fram. På något konstigt sett hittade jag in i en yogasal och där hände något magiskt. Jag blev lugn, själen värmdes, min kropp skakade och hjärtat skrek åt mig att göra hundar, katter och krokodiler dagarna långa. Det kändes verkligen som att jag hade hittat hem. Självklart fortsatte jag i detta spår. Fort som bara den slängde jag mig i ett flygplan och flög snabbt som bara den upp till Stockholm för en BodyBalance-utbildning. Ett ord: GLÄDJE. 
 
Så nu står inte bara STEP på schemat, BodyBalance får även en stor del i mitt hjärta. Har ni inte provat så kommer jag söka upp er, binda er och släpa er (om jag så måste tortera er) in i en yogasal för att NJUTA av lite BodyBalance. Blir helt fnittrig bara av att tänka på det
Här är jag och min tvilling. 100% kärlek till dig min vän
 
 
 
Och här är jag. Om ni ser något fluffigt och rött så är det nog jag. Ge min en kram så blir jag glad!!
 
Nu ska jag och Julia mysa ner oss och bara njuta av den fina känslan 5h BB ger en. Godnatt på er och tack för att jag fick skriva dessa små rader!
 
Ta hand om er och följ ert hjärta
Kram Saga
 
(På tal om hjärta, följ det. Det gör jag och mår som en gud varje dag. Naturutbildning? Näe, bytte precis från Procce till Hbg sportgymnasium och fyfan vad det känns bra) 
 
Kram igen 

Quote Of The Day


God Jul, Christmas Challenge & QOTD

Slänger ihop allt i ett och samma inlägg. Jag önskar er alla en riktigt skön och God Jul! Hoppas att ni får en fantastisk julafton med nära och kära. Njut, njut, njut nu av allt det goda som julen har att erbjuda! 🎅 
 
24/12-13 Challenge 
REST DAY! Det har vi verkligen förtjänat!
Quote Of The Day

BodyBalance-Teamklass med Emilia

Såhär lillejul till ära körde jag och min underbara kollega Emilia dagens BodyBalance-pass tillsammans. Vilket DREAM TEAM säger jag bara! 😍
 
Kl. 10:10 i morse i sal 2 på Nordic Wellness stod jag och Emilia redo för ett grymt BodyBalance-pass. Det var väldigt många goa och träningssugna deltagare på passet, vilket var riktigt roligt! I morse bjöd vi på BodyBalance 62. Jag inledde och avslutade passet och Emilia körde allt däremellan. Det var riktigt häftigt och jätteroligt att teama. Jag har velat göra det sååå länge och det var helt fantastiskt att köra tillsammans med just Emilia. Vi är så himla synkade och funkar superbra ihop. Tyvärr ska hon sluta hos oss på NW nu till nyår! Jag kommer att sakna henne grymt mycket. Men: “Don't cry because it's over. Smile because it happened.” Är otroligt glad över att ha fått lära känna henne och som tur är hann jag teama med henne. Vi är dock båda completely överens om att vi en dag kommer att teama igen!
 
Roterad trebent hund
 Fick en superfin julklapp idag av bästa NW! Har väl varit snäll och duktig nu i höst 😌

Christmas Challenge

23/12-13 Challenge
Kör ett valfritt träningspass på minst 45 min

Quote Of The Day


BodyBalance 63

Idag har jag äntligen kört igenom hela BB 63. Galet vilken fantastisk release det är! Låtarna är underbara och koreografin till dem är mäktig och utmanande. Det är en del nya poser i 63:an och som sagt en hel del utmaningar. Nu är det plugga, plugga, plugga koreografi för mig som gäller. Längtar tills jag ska köra igång med 63:an. Kommer att bli sååå bra!
 
Fördelen med att vara instruktör är bl.a. att jag kan köra myspass hemma! :D

Christmas Challenge

22/12-13 Challenge
Walking Plank (en är gjord när du kommer tillbaka till utgångsläget - översta bilden): 2x10

Quote Of The Day


Christmas Challenge

21/12-13 Challenge
Rygglyft: 3x15

Quote Of The Day


We Came, We Raved, We Loved

Gårkvällens/nattens bravader satte sina spår idag! I natt var det Jul-PPP på Picnic Night Club - The Basement och det var go hard or go home som gällde. Vilken galen kväll/natt!!! Snacka om att vara helt slut efter att ha raveat i flera timmar. Blev ingen träning för mig idag, utan extremt behövlig recovery istället - så skönt! 
 
Idag startade äntligen det nog så efterlängtade jullovet! Sjukt så snabbt den här terminen har gått och det är galet så mycket som har hänt under tiden. Stort TACK alla inblandade för att ni har gjort HT 2013 till den bästa terminen hittills i mitt liv!
 
MEN, nu är det som sagt jullov och jag är mer än redo för ett maxat lov fullspäckat med grym träning och annat kul!
 
Helt klart HD-kvalité på bilden!

Christmas Challenge

20/12-13 Challenge
Håll i Krigare 1 (byt ben efter 2min): 4x2 min

Quote Of The Day


Christmas Challenge

19/12-13 Challenge
Ta en promenad i minst 30 min

Quote Of The Day


Yo-Yo Test

Idag genomförde jag mitt andra Yo-Yo test (en variant på Beep-testet). För ungefär 3 månader sedan genomförde jag mitt första Yo-Yo test. Inför dagens test hade jag satt upp ett mål att jag skulle komma längre idag än vad jag gjorde förra gången. När jag blev uttagen från testet idag (p.g.a. att jag inte hann in) trodde jag att jag hade sprungit mycket sämre idag än förra gången, men nu när jag kollade vad jag sprang på förra testet visade det sig att jag faktiskt kom längre idag! Detta fattar jag dock inte med tanke på att jag inte har tränat cardio eller tränat på 1,5 vecka (förutom BodyBalance) p.g.a. sjukdom. Dock ska jag inte skylla på att jag har varit sjuk, för det spelar inte så stor roll med tanke på att jag knappt har kört någon cardio alls sedan det förra testet. Detta ska det dock bli ändring på inför det sista testet! Det kommer definitivt att bli mer cardio för Julia WIktor! That's a promise!
 
Det har varit dåligt med träning för min del under den senaste tiden, I know. Det har varit galet mycket i skolan nu innan lovet och jag har även varit sjuk. MEN, nu är jag helt frisk och snart är det dags för jullov. Jag är mer än fit for fight för ett träningsfyllt lov! BRING IT ON!
 

Christmas Challenge

18/12-13 Challenge
Donkey Kicks (byt ben efter 12 st): 4x12

Quote Of The Day


Next up: Work


Christmas Challenge

17/12-13 Challenge
Upphopp: 2x15

Quote Of The Day


Christmas Challenge

16/12-13 Challenge
Bird Dog (byt ben och arm efter 12st): 4x12
Välj din nivå

Quote Of The Day


Debut som NW-lejonet

Både idag och igår har jag och min kära kollega Olivia Mas hållit i barnkalas på NW i Ramlösa. Det var Zumba-kalas som gällde och Olivia var instruktören och jag assistenten. Mas dansade på med barnen och jag gjorde debut som NW-lejonet. Det har varit två mycket lyckade kalas som var grymt uppskattade. Kul att man som 7 och 10 år gammal väljer att ha sitt barnkalas på ett gym!
 
Snacka om lökigt! Speciellt att dansa Gangnam Style i dräkten... Men barnen älskade lejonet och vad gör man inte för barn?
Ja jag hade ju mina moves! Visst är jag stilig som lejon?! ;)
Vilket dream team Mas & jag är!

Christmas Challenge

15/12-13 Challenge
Tricepsarmhävningar: 3x12

Quote Of The Day


Christmas Challenge

14/12-13 Challenge
Standing Calf Raise: 3x12

Quote Of The Day


Christmas Challenge

13/12-13 Challenge
Mountain Climbers: 8x20 sek

Quote Of The Day


Christmas Challenge

12/12-13
Sidoplanka (byt sida efter 30sek): 6x30 sek

Quote Of The Day

Ellie Goulding + BODYBALANCE = perfect match. En del av hennes låtar har varit med i BB-releaser! :)

Christmas Challenge

11/12-13 Challenge
Jägarställning: Så länge du orkar. MINST tills benen börjar att skaka... ORDENTLIGT!!! Jag har max klarat 12 min. Inte idag dock... ;) Fixade 7 min - utmana mig!

Quote Of The Day


Finbesök på kvällens BB-pass

Oj, oj, oj vilket underbart pass det blev ikväll! När jag stod och fyllde på vattenflaskan kom Jessica Nylén in genom dörren. Snacka om att jag blev överraskad! Vem Jessica är? Hon är en instruktör på Filborna Arena och även kvinnan som jag har lärt mig otroligt mycket av och som jag har tagit efter mycket av både det jag säger och det jag gör under passet. Hon har varit och är fortfarande ett bollplank för mig som jag har kunnat bolla med då jag har haft frågor och funderingar, vilket har varit guldvärt för både mig och min utveckling. Jag ser verkligen upp till henne och en dag ska jag bli precis så grym som hon är! 
 
Att få köra ett pass tillsammans med henne där jag var instruktören och hon var deltagaren var ungefär som att jag som elev skulle undervisa min lärare. Jag ville märkligt nog prestera så bra som möjligt inför henne och göra henne stolt. Av någon anledning kändes det väldigt viktigt för mig.
 
Jag har fått fina ord av henne efter kvällens pass och de gick rakt in i hjärtat. Kändes underbart att få ge tillbaka lite kärlek efter alla gånger som jag har varit på hennes pass och blivit boostad.
 
Alla borde ha någon som Jessica att se upp till.
 
Tack för att du är så bra!

Keep Calm and...

Up next: BodyBalance-pass på NW
 
Ska bli riktigt skönt efter en skoldag full med NP i matte. Gick sådär lagom bra idag... shit vad det var utmanande

Quote Of The Day


Christmas Challenge

10/12-13 Challenge
Dips: 4x12

Soft efermiddag

Blev varken BodyPump eller BodyBalance för mig idag :( Jag hade bokat mig på passen och tänkte köra, men sedan tänkte jag efter en gång till, kände efter i kroppen och konstaterade då att jag borde stanna hemma. Är fortfarande förkyld och jag känner mig inte helt 100 i kroppen än. Och nej, man ska ju inte träna när man inte är helt frisk. Fick pluggat lite matte istället inför morgondagens nationella prov och för en gångs skull har jag bara tagit det lugnt. Är förhoppningsvis fit for fight inför morgondagens BB-pass som jag har på NW.
 

Christmas Challenge

9/12-13 Challenge
Höftlyft ett ben: 15x2
Höftlyft: 15x2

Quote Of The Day


Christmas Challenge

8/12-13 Challenge
Jumping Lunges: 8x20 sek

Next up: BodyBalance

Sitter på bussen på väg till gymmet. Snart är det dags för underbara BodyBalance. Ska bli grymt skönt att köra, var några dagar sedan jag tränade. Jag har varit förkyld, hostat och haft ont i halsen.
 
Igår skulle jag egentligen ha varit iväg på kvartalsutbildning och fått köra den nya releasen för BodyBalance - BodyBalance 63. Tyvärr kunde inte tränaren ta sig ner till Malmö p.g.a Sven, vilket var riktigt tråkigt! Jag hade sett fram emot kvartalet sååå länge och dessutom skulle jag luncha med Kattis som i somras var på samma BB-utbildning som jag. Men men, det får vi spara tills nästa gång. Vi fick i alla fall det digitala kittet för den nya releasen. Jag har bara hunnit kolla igenom den och vi har verkligen en grym utmaning framför oss. Musiken är rent ut sagt helt jäkla fantastisk!!! 63:an kommer bli awesome!
 

Quote Of The Day

 

Christmas Challenge

7/12-13 Challenge
Sit-ups: 10x10

Quote Of The Day


Christmas Challenge

6/12-13 Challenge
Superman: 5x10

Quote Of The Day


Christmas Challenge

5/12-13 Challenge
Push-ups: 3x20

Quote Of The Day


NW på Väla

Idag hade jag äran att stå på Intersport på Väla tillsammans med Anton, Helen och Roger och promota Nordic Wellness. En hel del provveckor delades ut och till er som jag känner och som fick ett kort har jag bara en sak att säga: KOM IN TILL EN AV VÅRA 100 KLUBBAR OCH UTNYTTJA PROVVECKAN, OR ELSE..........
 
Jag & Anton - bästa vän och nu även en kollega

Christmas Challenge

4/12-13 Challenge
Jumping Jacks: 8x10

Quote Of The Day


Tisdagkväll vilket betyder BodyBalance-pass på NW

Att få avsluta varje tisdagkväll på bästa tänkbara sätt är verkligen priceless för mig. BodyBalance är mitt andningshål och min paus från vardagen. När jag kör BB går jag all in för det, släpper allt annat och är fullt fokuserad på passet. Det är så himla skönt att bara få vara och att få vara mitt uppe i det som jag älskar så obeskrivligt mycket.
 
Ja, jag älskar verkligen mitt jobb så galet mycket! Att kunna få förmedla dem känslor som jag upplever under ett pass till andra är mäktigt. För varje pass som jag håller i växer jag som person och jag märker på mina deltagare att det händer något i dem också.
 
Kvällens pass var magiskt. Jag kunde inte ha varit mer närvarande och inte mina deltagare heller tror jag. Efter passet var det en hel del som kom och berömde mig. Snacka om att orden går rakt in i hjärtat. Det är sådant som får mig att vilja ge ännu mer och att veta att jag faktiskt kan påverka andra människor så positivt känns ofattbart.
 
 Jag, My & Evelina syns ju sådär lagom bra på bilden...

Christmas Challenge

3/12-13 Challenge
Burpees: 6x10

Quote Of The Day


Workout Motivation & Inspiration

Det är många som undrar hur jag pallar med att träna så som jag gör och hur jag kan älska det så himla mycket. Vad är hemligheten? Det ska jag berätta för dig. Hemligheten är att testa sig fram och hitta just det som passar för en. Förut trodde jag att simning var min grej, men nu efter att jag har slutat med simning har det visat sig att det inte alls var min grej. Min grej är verkligen det som jag sysslar med nu - gruppträning samt styrketräning på gymmet. Hur jag vet det? Känslan innan och under mina simpass var inte direkt den bästa. Kan väl säga som så att under dem tre sista åren längtade jag INTE till simhallen och när jag tänker efter så har jag aldrig känt en sådan maxad känsla inför en simträning. När det gäller känslan inför gymmet är den annorlunda, nu längtar jag till gymmet och till att få träna - hela tiden! Så fort jag går ifrån gymmet längtar jag till nästa träningspass och jag älskar varje sekund som jag får spendera på gymmet.
 
Det finns de som tycker att jag tränar för mycket och till dem har jag till svar att det gör jag inte. Så länge man äter ordentligt och bra är det ingen fara. Dessutom är jag långt ifrån extrem. Det är många som tränar otroligt mycket mer än vad jag gör (och även de är hälsosamma då de har en bra balans mellan kost, träning och resten av livet). Grejen är att jag mår galet bra av att träna. Jag får en sådan kick av att träna och mitt humör är på topp. Men nog om mig.
 
Till dig som så gärna vill, men aldrig tar tag i ditt liv och börjar träna. Till dig som tränar på och älskar det. Till dig som har varit igång ett tag men håller på att tappa gnistan. Jag ska försöka att motivera och inspirera dig till att antingen starta din fantastiska resa, fortsätta älska det du gör och utvecklas, eller försöka hitta gnistan igen och fortsätta.
 
STARTA! Ta tag i ditt liv och ändra inställning! Du behöver verkligen INTE vara bra för att börja, men du måste börja för att vara bra! Glöm inte att alla börjar någonstans - ALLA. Men, alla framgångar börjar med beslutet att försöka. Om du aldrig prövar och tänker att det ändå inte är lönt, finns det ingen som helst chans i världen att du kommer att komma någonstans.
 
Det är många som avger nyårslöften om att de ska komma igång och träna regelbundet och bla, bla, bla... Du behöver inte ett nytt år för att börja! Du kan starta precis NÄR DU VILL! Idag är det måndag, kom igång idag och gör denna veckan till veckan som du förändrar ditt liv på. Börja din resa här och nu! Du behöver inte göra en rivstart. Mjukstarta om du känner för det - käka mer grönsaker än vad du brukar göra, ta den promenaden som du aldrig tar, ersätt det där glaset saft till vatten istället m.m.! Eller så kör du all in direkt... det är helt och hållet upp till dig! Ett tips är att sätta upp veckomål som är realistiska, ex. "springa 5km 3ggr i veckan", "träna minst 4 pass i veckan", "äta 1 frukt om dagen" m.m., och att sätta upp långsiktiga mål (som även de är realistiska).
 
När du har börjat din resa och du har satt upp dina mål måste du jobba för dem. Dröm inte bara om dem, utan se till att uppnå dem! "Framgång är inte givetDet är förtjänatPå banan planeni gymmetMed blodsvett, och enstaka tårar". Grejen är att du kan! Det är aldrig fråga om "kan du?", utan "kommer du att göra det?". Fakta: Förbättring börjar med "jag". Det är DU som måste ta fighten - DU! Ingen annan kan ta den för dig. Andra kan stötta och pusha dig, men de kan aldrig göra jobbet åt dig. Sätt upp dina mål på ex. spegeln och ta en ordentlig titt på både dem och dig själv. Vad ser du?... Jag vet att du ser realistiska mål och en person som är kapabel till att uppnå dem om den bara vill det.
 
Börja inte med en diet eller något sådant som har ett utgångsdatum. Fokusera istället på en livsstil som kommer att hålla för alltid - drick en massa vatten, träna, ät hälsosamt, och sov ordentligt. Och ja absolut, det är okej att unna sig ibland! Tänk dock på att 'lagom' är bäst.
 
"Fitness är en kamp, välkommen till frontlinjen". Det är inte alltid en dans på rosor, det är inte enkelt - det är en ständig kamp. Det är en väldigt bra liknelse att "fitness är som ett äktenskap. Du kan inte fuska och förvänta dig att det ska fungera". Att alltid upprätthålla den hälsosamma livsstilen är skitsvårt. Fast "det är meningen att det ska vara svårtOm det inte var svårt skulle alla göra detThe hard... is what makes it great". Men, för att du överhuvudtaget ska lyckas måste du först förbättra, för att kunna förbättra måste du först öva, för att kunna öva måste du först lära dig, och för att kunna lära dig måste du först misslyckas. Du kommer att misslyckas ibland, vilket är okej! Du kan inte vara på topp hela tiden, det är inte mänskligt.
 
Låt oss vara realistiska. Framgångar och resultat kommer inte över en natt - det tar tid! Det gäller bara att ha tålamod, att fortsätta med det som du håller på med, och fokusera på ditt mål och inte kolla tillbaka. Du kanske inte är där än, men du är närmare ditt mål idag än vad du var igår! Håll ut och jämför dig inte med andra. Jämför dig med personen som du var igår. Och vad du än gör, ge aldrig upp en dröm på grund av den tid som det kommer att ta för att uppnå den. Tiden kommer att passera ändå.
 
Så sant som det är skrivet. Du kan inte göra samma sak om och om igen och förvänta dig olika resultat. Vill du ha något som du aldrig har haft måste du göra något som du aldrig har gjort, glöm aldrig det.
 
En riktigt grym början till att göra något som du aldrig har gjort innan är att kliva utanför din trygghetszon. "Livet början vid slutet av din trygghetszon". Bli medveten om dina gränser och utmana dem sedan! Du är mycket starkare än vad du tror - pressa dig själv lite! Ha hela tiden i åtanke att så länge det inte utmanar dig, förändrar det inte dig.
  
 Som sagt, utmana dina gränser! Det kommer att göra ont och du kommer att vilja ge upp, men när du kommer dit så tänk att smärtan är svaghet som lämnar kroppen. Den smärtan som du känner där och då kommer att vara styrkan som du känner dagen efter. Dessutom är det så att du i ditt huvud kommer att ge upp tusen gånger tidigare än din kropp gör.
 
Om du står där och överväger ifall du ska träna eller inte, så har jag bara en sak att säga: GÖR DET! Grejen är att du aldrig ångrar en träning som du har genomfört, bara den som aldrig blev av. Skulle det vara så att du bara pallar köra lite så gör det! Den enda dåliga träningen är den som du aldrig gjorde. Även om du känner att du t.ex. "bara" sprang 2 km, så är det 2 fler sprungna km än om du hade stannat hemma. 
 
Är det så att du känner att du har tappat gnistan och motivationen och du är på väg att sluta? Det kommer sådana stunder ibland, men då gäller det att försöka tänka tilbaka till varför du startade från allra första början. Plocka fram den där anledningen, sätt upp nya mål och blicka framåt. Tänk även på om det verkligen är värt att bara "kasta bort" all den tid som du faktiskt har lagt ner på din träning. Kanske är det så att du tycker att det är värt det och då finns det inte så mycket att göra. MEN, sluta dock inte att träna!!! Byt istället träningsform. Och du... erkänn att känslan efter ett träningpass är den bästa känslan som finns! Ta nya tag och kom igen!
 
"Det är svårt att slå en person som aldrig ger upp". Fokusera på målet och jaga det!
 
Till dig som så gärna vill, men aldrig tar tag i ditt liv och börjar träna. Till dig som tränar på och älskar det. Till dig som har varit igång ett tag men håller på att tappa gnistan. Jag hoppas att du har fått lite motivation och inspiration till att antingen starta din fantastiska resa, fortsätta älska det du gör och utvecklas, eller försöka hitta gnistan igen och fortsätta. JAG tror på DIG! Sätt upp dina mål här och nu och kämpa för dem! Och du, glöm inte bort att ha kul, att njuta av varje sekund och att köra ditt eget race! STORT LYCKA TILL!

Christmas Challenge

2/12-13 Challenge
Squats: 10x10
Gäller er också killar! ;D

Quote Of The Day


Christmas Challenge

1:a advent, 1 december...redan. Herregud vad tiden går fort! Nu är det nedräkning till julafton som gäller och min kalender i år är i form av en 24 dagars Christmas Challenge som jag har lagt upp. Varje dag fram till jul kommer jag att publicera en ny challenge på bloggen som jag kommer att genomföra. Jag utmanar dig till att antingen lägga upp egna challenges eller hänga på mina! ANTAR DU UTMANINGEN eller är du för feg...?
 
1/12-13 Challenge: 
Plankan: 5x2 min

Quote Of The Day


RSS 2.0